fredag 13. november 2009

Første arbeidsuka er over...

Ja da sitter jeg her da på den Norske skolen i Antsirabe og slapper av, den første arbeidsuka på Tombontsoa er over og jeg er en uke med nye erfaringer rikere:) Er spennende å endelig få komme seg ut i arbeid og veldig interesant å se alt det nye... Vi har gjort mye forskjellig denne uka, mandag begynte vi med matinnkjøp for ei uke(blei mye nudler, ris og kjøtt) før vi jobba på mølla på tombontsoa etter lunsj. Der hakka vi opp peanøttkaker som skal brukes i kraftfôret de lager der. Tirsdag begynte vi å gjøre reint ett verkstedlager og rydde i det! Det trengtes for å si det sånn, er utrulig at det går ann å ha det så rotete og møkkete på ett delelager! Denne som hadde funni det enn trengte der sku hatt diplom! Onsdag begynte jeg å skru fra hverandre en gammal treskær.. Det fortsatte jeg egentlig med helt til i dag... Kan ikke skjønne hvor tida blei av!

Dagene går noe helt sykt fort her! Vi starter dagen sånn i seks tida med frokost (nudler) når vi har våkna nok... Så begynne vi ærbeidet klokka sju og fortsetter til 12. Da går vi til krypinnet vårt(har fått ett internatrom midlertidigt) hvor vi lager lunsj (nudler) før vi fortsetter ærbe klokka 1 og holder på fram til 4, halv 5, 5, halv seks... spørs litt! Da går vi hjem for dagen lager middag (ikke nudler), og slokner sånn før ni en gang...

Som dere sikkert skjønner har det ikke blitt så mye sosialt på oss enda, men det kommer seg nok;) Vi har prata med en del elever og det er stadig vekk noen som er modig nok til å ta kontakt! Spilte fotball med en gjeng etter lunsjpausen i dag, det var morro:) Vi får praktisert oss godt på gassisken og fransken når vi jobber... Få som kan engelsk av arbeiderene og lærerene... Men det er bra, kanskje klarer vi å lære oss det etterhvert(gassisk)... Blir mye gjetting av betydninger men det går som regel greit:)

Ja som en konklusjon kan vi vell si at vi trives godt på Tombontsoa! Og på Madagaskar, sjølom hjemlengselen kanskje banker på litt i de seine nattetimer(les klokka sju) når vi tar oss en beta freia mjølkesjokolade te kaffen;)

2 kommentarer:

  1. Forstår det er varmt amøber og kvardag i madakaskar også.

    SvarSlett
  2. Flott at dokke får dagane til å gå med å gjere nyttige og nødvendige ting. Hilsen mamma i snørikt skiptvet.

    SvarSlett