tirsdag 27. oktober 2009

Besøk og torden=)

Forrige uke begynte bra med besøk på Tombontsoa. Dagen etter var jeg i en butikk å klarte å kjøpe meg en ny mobiltelefon på gassisk! Var artig! Mens jeg sto å småpratet litt med sjefen på gassisk og engelsk spør han ut av luften; Avy any Norvesy ve ianao? Det viste seg att søstra hans hadde jobba i Trondheim noen år! Så han kjente godt til Norge:) En liten artig opplevelse som setter seg på minnet.
Folk er vannvittig åpne og trevvlige her hvis du først prøver å ta litt kontakt og prater med de!

På onsadagen var vi på besøk på ett barnehjem! Var vannvittig kult å få komme dit og sinnsykt herlige barn! Vi spilte fotballkamp mot de og tapte så det sang! De viste en vannvittig livsglede til tross for at mange av de manglet både mor og far. Er nok mange deprimerte nordmenn som hadde hatt godt av å ta seg en tur ned dit for å se! De har så lite men er så glade for det de har! Det gjør at de er mer fyllt av glede enn det mange som har det mye bedre er! Det å møte slike mennesker gjør at en blir veldig glad sjøl også!

På torsdagen var vi på besøk på en skole for blinde. Det var også veldig spennende å se hvordan de hadde det! Der løp barna rundt og klatra og lekte! Var litt rart å se åssen uteområdet på skolen så ut! Sånn hadde det neppe sett ut i Norge! her var det høye skrenter og skarpe kanter! Så barna måtte virkelig lære seg å være litt forsiktige her. Antar det hjelper de seinere i livet! Var trist å høre om at barn med funksjonshemninger blir stuet vekk og gjømt bort av familier som ser på det som skam å ha fått slike barn. Men godt å se at det blir gjort ett så viktig arbeid for å bringe de fram og gi de en utdannelse!

På fredagen var vi på en pousse pousse restaurant og spiste en vannvittig god burger! Sånne ting smaker godt når du har vært borte fra Norge en stund;)

På lørdagen kom det en fyr fra Bjerkreim å trengte litt hjølp te å heise ned en mjølketank fra taket inne i en container, som stod på den norske skolen. Så vi hjalp ham med det. Mjølketank og en del utstyr blaa. en tank for pasteurisering som skal til Tombontsoa. Dette skal jeg og Olve være med å sette opp og sammen på Tombontsoa. Blir morro!

På søndagen var vi i kjerka, hadde planer om å utnytte dagen så vi dro på Gudstjenesten som begynte klokka 6!!!! Det var bra tidlig og blei lange to timer!
Etter Gudstjenesten hadde vi tenkt oss en tur for å bade. Men pga dårlig vær gikk jeg og Olve og sov noen timer te Sola kom fram igjen... Da stakk vi å bada og spiste middag og slappa av fram til 1700 og vaffeltid =)

Denna uka starta med besøk på en skole for døve, noe som også var en flott opplevelse.

Var også ett vannvittig torden vær her i dag! Må si det regner en god del her på Madagaskar! Svære regndråper og tordenbyger! Men regnværet forsvinner og dukker opp like brått!

2 kommentarer:

  1. Høres ut som om du har det kjempeartig, Petter:D Godt å vite at du trives så godt, du opplever jo så mye givandes og fint!! :) Nyt tiden:)
    Moro å lese bloggen din, du skriver så fint:)
    God klem fra Norge

    SvarSlett
  2. Takk for det:) Håper det står bra te i Norge! Fått dere Skype enda? KLem te bake:)

    SvarSlett